Αναίμακτη Χειρουργική

Ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση νεοπλασμάτων, κατά την οποία δεν υπήρξε αιμορραγία και δεν απαιτήθηκε μετάγγιση, είχαν καλύτερη μακροπρόθεσμη εξέλιξη, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Ιδιαίτερα στους ογκολογικούς ασθενείς, η μετάγγιση αίματος αυξάνει τη συχνότητα υποτροπών. Για την αναίμακτη χειρουργική απαιτείται μεγάλη εμπειρία και πολύ λεπτή χειρουργική τεχνική εκ μέρους του ιατρού.

Η αναίμακτη ιατρική αποτελεί επιλογή όλο και περισσότερων ιατρικών κέντρων στον κόσμο. Δεν απευθύνεται μόνο στους ασθενείς οι οποίοι για λόγους θρησκευτικούς αρνούνται τις μεταγγίσεις και το δικαίωμα της επιλογής τους πρέπει να γίνει σεβαστό,  αλλά και σε όλους όσοι δεν επιθυμούν τη μετάγγιση.

Ο Δρ. Ι. Χατζηθεόκλητος εφαρμόζει την  αναίμακτη  χειρουργική και τάσσεται κατά των άσκοπων μεταγγίσεων. Η ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος στο χειρουργείο, απαιτεί ταχύτητα και δεξιότητα χειρουργικών χειρισμών, ελάχιστα επεμβατικές πράξεις όπου αυτές είναι εφικτές,  σύγχρονα αιμοστατικά εργαλεία και αντίστοιχη προετοιμασία, εξοπλισμός και εμπειρία ολόκληρης της ομάδας του χειρουργείου.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, πληρούνται οι όροι άσκησης της αναίμακτης ιατρικής, όπως σύγχρονα αιμοστατικά χειρουργικά εργαλεία ( διπολική διαθερμία,  ραδιοσυχνότητες, λαπαροσκοπικά και ενδοσκοπικά χειρουργικά εργαλεία).

Χατζηθεόκλητος