Στη μετεκπαίδευση Ρουμάνων και Κροατών γενικών χειρουργών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου ως διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, συμμετείχε ως εκπαιδευτής ο Δρ. Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος.

Η εκπαίδευση των ιατρών εκτός από τη θεωρητική περιλάμβανε και πρακτική εξάσκηση στη λαπαροσκοπική και ανοιχτή χειρουργική, στην αποκατάσταση της βουβωνοκήλης, της μετεγχειρητικής κήλης και της ομφαλοκήλης. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του νοσοκομείου με την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, Covidien Medronic.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι Ρουμάνοι και Κροάτες ιατροί, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων συναδέλφων τους, την τεχνογνωσία, τον υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό αλλά και από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

«Ήταν μια πολύ γόνιμη επιστημονική συνάντηση. Διαθέτουμε όλα τα εποπτικά και ιατρικά μέσα για να εκπαιδεύουμε ιατρούς στις νέες μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζουμε στο νοσοκομείο», δήλωσε ο χειρουργός Ευθ. Χατζηθεόκλητος.

Σημειώνεται, ότι η Επιστημονική Διεύθυνση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, υλοποιούν προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για ιατρούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Συμβoύλιο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (EACCME).

Share this post on: